Ja kohta on huone täynnä vieraita. Ensi viikolla tulee kaverini Katja, joka opiskelee tällä hetkellä Italiassa. Sitten on viikko väliä kun Äiti ja Isi tulee ja sitten heti parin päivän päästä Antti. Siinä meneekin koko lokakuu. Pääsee taas puhumaan Suomea ja porukoiden kanssa mennään hieman kiertämään Walesia, eli pääsee siis hetkeksi pois tästä loukosta.

Opiskelut on alkanu hyvin ja muutaman kirjankin olen jo päässy ostamaan. Lakia olen lukenut kirjastossa iltamyöhään ja pikakirjoituksella on rustannut kauppalaput. Olimme Jessican ja Monikan kanssa menossa elokuviin ja olin kirjoittanut alkamisajat ylös lapulle, jotta voisimme päättää mihin leffaan menisimme. Annoin lapun Jessicalle ja hieman hölmistyneen hetken jälkeen muistin, että olin kirjoittanut ne pikakirjoituksella, eli siis Jessican silmissä egyptiläisillä kuvakirjaimilla! Mutta koska olen päättänyt läpäistä keväällä pidettävän NTCJ kokeen pikakirjoituksessa ja laissa (kansallinen journalistiliiton systeemi tms.) aion siis käyttää aikani täällä suurimmilta osin lukemiseen.. Ihan kun yliopistossa nyt mitään muuta tehtäisikään!!

Ensimmäinen Newsday oli keskiviikkona (siis mennään newsroomiin ja pukeudutaan virallisesti ja tehdään käytännön harjoituksia tekniikasta, kirjoittamisesta yms.) ja nautin siitä suunnattomasti. Sain ilmaista lasta sisälläni ja leikkiä hetken aikaa aikuista, pukeuduin tietysti jakkuun (joka muuten on todella hieno) ja leikin tietäväni kaiken. Kuvitelmani kuitenkin romuttui hyvin pian, kun luennoitsija piti meille yleistietokyselyn, joka tietysti painoittui Englannin politiikkaan ja yleistietoon. Tunsin itseni suunnattoman typeräksi, kun en tiennyt kuka on Rowan Williams (Nykyinen Canterburyn arkkipiispa) ja vielä typerämmäksi tunsin itseni kun vastasin vuoden 2008 kesäolympialaisten paikaksi Pariisi!!!!! (Peking) Kirjoitettiin myös pidemmästä uutisesta lyhyempi radioon menevä versio, kesällä näitä tein radiolla muutamia, mutta englanniksi... aivan eri asia. Tiedät mitä haluat sanoa ja miten sen haluat sanoa, mutta ei löydy sanoja tarpeeksi, millä kertoa. Hyvin se meni, mutta vaikeampaa selvästi oli. Oppimisen takiahan täällä ollaan... joskus vaan turhauttaa kun osaisi suomeksi, mutta englanniksi on aivan eri asia.

Tänään pelasin taas sulkapalloa pitkästä aikaa ja muistin kuinka paljon siitä nautin!! Olkapäätä pitää yrittää varoa, (niille, jotka ei tiedä, se on muutaman kerran mennyt sijoiltaan) mutta muuten se oli kyllä todella hauskaa! Ei täällä juurikaan mitään uutta ole ehtinyt tapahtua, sää on ennallaan (sateista ja aurinkoista n. 15 min välein), ihmiset samoja ja muutenkin kaikki ok. Toivottavasti siellä Suomessa kaikki on paikallaan ja toimii niinkuin ennenkin.