Kirjoitan tata koulumme yhdessa monista ATK- keskuksista ja kaipaan kovasti kahta kirjainta, mika varmasti nakyy myos kirjoituksesta!!! Tanaan iso joukkio Staffordshiren kansainvalisia oppilaita ahtautui yhteen bussiin ja matkusti n. 2 kilometrin matkan lahimpaa Sainsbury supermarkettiin. Pyrahdin myos tien toiselle puolelle ja ostin itselleni uuden tyynyn, koska nama brittilaiset eivat ole jarin hyvia ja myos leivanpaahtimen. Maksoin siita vaivaiset 7 euroa. Ruokakaupasta lahti mukaan vaikka mita ja olisin saanut siella kulumaan monta monta tuntia vaan tutkien ja hypistellen. Ruokaa on paljon ja erilaista, mutta koetan pysya suomalaisessa ruokavaliossa mahdollisimman pitkaan, jotta kotiin palatessani tunnistaisitte minut! Taalla todella moni on ylipainoinen ja sen huomaa ruuasta jota nama britit syo. Kaikenmaailman roskaa... Suklaa tosin on hyvaa!!! Jogurtti on saalittava versio hapattuneesta maidosta ja leipa on teollista puppua, mutta en sano, etta se on pahaa, ei vaan ihan suomen veroista! Kaikki on kovin makeaa ja rasvaista. Sainsburylla oli runsaasti valinnanvaraa ja tasta lahtien aiommekin kerran viikossa ottaa porukalla taksin (paljon halvempi kuin matkustaa bussilla, taksi n.1-2 puntaa/henkilo) ja menna paikalliseen ASDAan (toinen supermarketti) ostamaan viikon ruokatarvikkeet. Taalla on paljon pienia putiikkeja joista voi ostaa perustarvikkeet, maito, leipa ja muutama maku jogurtteja, mutta muuten ne kaupat ovat vain karkki ja roskaruoka kojuja!! Kovasti koetan metsastaa halpaa televisiota, koska se olisi olennainen osa opiskelujani ja professorini melkein sai jo kohtauksen kun kerroin, etta minulla ei viela ole telkkaria!! Taalla ne kuulemma on halpoja ja saan ihan hyvan pienen telkkarin jopa 50 punnalla.

Tanaan illalla on Film Night ja huomenna matka Hanleyn keskustaan (Stoke-On-Trentin ns. virallinen keskusta) ja siella voi tutustua kauppoihin, ajattelin sielta katsoa telkkaria ja jos sattuisin loytamaan pyoran.

Saa taalla on turhan kosteaa ja hiukseni huomaavat sen. Mielenosoituksellisesti ne kahertyy ja latistuu ja naytan ihan uitetulta koiralta (Onneksi ei ole kuvaa mukaan liitettyna). Kuvista puheen ollen aikomuksenani on liittaa tanne muutama kuva sielta taalta joita olen rapsinyt, mutta se vaatii, sen etta avaan poytalaatikkoni ja otan piuhan sielta ulos ja liitan sen koneeseen ja kameraan... talla hetkella liian suuri ponnistus kaikkeen muuhun lisattyna! Tulossa on!

Talla viikolla taalla on viela suht hiljaista ja ei ole ruuhkaa, koska taalla on vain kansainvaliset oppilaat, mutta ensi viikolla tanne ryntaa brittiteinit ja "all hell breaks loose"!!! Ne kuulemma rellestaa ensimmaiset kaksi viikkoa kunnes hoksaavat jutun juonen ja rauhoittuvat... joten olen hyvin iloinen etta minun asuntolaani mahtuu enaa yksi hullu brittiteini! Muut ovat kansainvalisia oppilaita. (kansainvaliset oppilaat hieman rauhallisempia ja vanhempia, ainakin osa.) Ei siis silla etta en tykkaisi teineista, mutta voitte kai kuvitella kun 17-18 vuotias paasee ensimmaista kertaa pois kotoa ja viela samanikaisten seuraan... Can't wait!

Palaan taas kun sormet alkaa syyhyta suomenkielen kaipuusta!